AvalehtToit7 maitsvat gluteenivaba retsepti – lihtsad ja maitsvad valikud igaks päevaks

7 maitsvat gluteenivaba retsepti – lihtsad ja maitsvad valikud igaks päevaks

Gluteenitalumatus ei pea tähendama piiratud toidulauda – vastupidi, on palju maitsvaid ja lihtsaid roogasid, mida saab nautida ilma gluteenita. Siin on seitse soolast ja magusat retsepti, mis sobivad ideaalselt nii igapäevaseks toiduks kui ka erilisteks hetkedeks.


Soolased retseptid:

1. Gluteenivabad juustuküpsised

Need krõbedad ja juustused küpsised on suurepärane suupiste või lisand salatile.

Koostisosad:

  • 200 g mandlijahu
  • 100 g riivitud juustu (nt cheddar)
  • 1 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • Näpuotsatäis soola

Valmistamine:

  1. Sega kõik koostisosad kokku ühtlaseks tainaks.
  2. Rulli tainas õhukeseks ja lõika soovitud kujuga küpsised.
  3. Küpseta 180 kraadi juures 12–15 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid.

2. Gluteenivabad tatrapannkoogid

Tervislikud ja toitvad pannkoogid, mis sobivad nii hommikusöögiks kui ka lõunaks.

Koostisosad:

  • 200 ml tatrajahu
  • 1 muna
  • 250 ml piima või taimset piima
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • Näpuotsatäis soola

Valmistamine:

  1. Sega kõik koostisosad ühtlaseks tainaks.
  2. Prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.

3. Gluteenivaba pasta pesto ja kanaga

Kerge ja maitsev roog, mis valmib kiirelt.

Koostisosad:

  • 200 g gluteenivaba pastat
  • 150 g kanafileed
  • 2 spl pestot
  • 1 spl oliiviõli
  • Soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

  1. Keeda pasta vastavalt pakendi juhistele.
  2. Prae tükeldatud kana oliiviõlis, maitsesta soola ja pipraga.
  3. Sega kõik komponendid kokku ja serveeri.

Magusad retseptid:

4. Banaanikeeks gluteenivabalt

Mahlane ja maitsev keeks, mis sobib ideaalselt kohvi kõrvale.

Koostisosad:

  • 2 küpset banaani
  • 150 g gluteenivaba jahu
  • 2 muna
  • 100 ml kookosõli
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine:

  1. Purusta banaanid ja sega ülejäänud koostisosadega.
  2. Vala tainas keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.

5. Gluteenivabad šokolaadiküpsised

Krõbedad servad ja pehme sisu – täiuslik maiustus!

Koostisosad:

  • 150 g mandlijahu
  • 50 g kookossuhkrut
  • 1 muna
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 50 g tumedat šokolaadi (tükeldatud)

Valmistamine:

  1. Sega kõik koostisosad kokku.
  2. Tõsta tainast lusikaga küpsetuspaberile ja vajuta kergelt lamedaks.
  3. Küpseta 180 kraadi juures 12–15 minutit.
LOE  Capsicum: tšillipipra maitsemaailma avamine

6. Gluteenivaba marjakook

Värskete marjadega koogike, mis on kerge ja hõrk.

Koostisosad:

  • 200 g gluteenivaba jahu
  • 100 g kookosõli
  • 2 muna
  • 100 g värskeid marju (nt mustikad, vaarikad)

Valmistamine:

  1. Sega koostisosad ja vala vormi.
  2. Küpseta 180 kraadi juures 35–40 minutit.

7. Chia puding kookospiimaga

Lihtne ja tervislik magustoit, mis valmib külmkapis üleöö.

Koostisosad:

  • 3 spl chia seemneid
  • 200 ml kookospiima
  • 1 spl mett või vahtrasiirupit

Valmistamine:

  1. Sega kõik koostisosad kokku ja jäta külmkappi üleöö seisma.
  2. Hommikul sega ja serveeri marjade või pähklitega.

Nende lihtsate retseptidega saad nautida maitsvaid toite ilma gluteenita, olles samas kindel, et sinu tervis on hoitud. Proovi järgi ja leia oma lemmikud!

SEOTUD ARTIKLID

Jäta kommentaar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Enim loetud